I kvällens recept har vi tagit två välbekanta komponenter – panerad kyckling och ugnsrostade pommes frites – och smaksatt dem på nya, spännande sätt. Vi blandar våra pommes med grön currypasta för härligt sting och panerar kycklingfilé i panko, ägg och hackade jordnötter för en krispig yta. Sedan serverar vi denna smakrika middag med en syrlig kålrabbisallad med morot, koriander och lime, kryddig sataysås och krämig srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
20 g
Grön currypasta
500 g
Potatis
50 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
½ st
Kålrabbi, vit
1 st
Morot
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 st
Ägg (steg 4)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
1 msk
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], grön currypasta [1/2 paket, 2P] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Grovhacka koriander.
Blanda kålrabbi, morot, koriander, en skvätt limesaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Finhacka jordnötter.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
TIPS: Hacka jordnötterna mycket fint för att de ska fastna på kycklingen.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Under tiden, blanda smör [1 msk | 2 msk], vatten [1 msk | 2 msk] och sataysås [1/2 paket, 2P] i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud i 3–4 min, tills genomvarmt.
Blanda majonnäs och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kyckling, pommes och kålrabbisallad på tallrikar.
Skeda sataysås över kyckling.
Servera med en klick srirachamajonnäs.