I kvällens recept har vi tagit två välbekanta komponenter – panerad kyckling och ugnsrostade pommes frites – och smaksatt dem på nya, spännande sätt. Vi blandar våra pommes med grön currypasta för härligt sting och panerar kycklingfilé i panko, ägg och hackade jordnötter för en krispig yta. Sedan serverar vi denna smakrika middag med en syrlig gurksallad med morot, koriander och lime och kryddig sataysås att doppa i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
20 g
Grön currypasta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Morot
100 g
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till sås
1 msk
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt, grön currypasta och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Skala morot och gurka i långa band med en potatisskalare. Finhacka den sista innersta biten på moroten.
Halvera lime.
Grovhacka koriander.
Blanda gurka, morot, koriander, en skvätt limesaft och salt i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Finhacka jordnötter.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.
TIPS: Hacka jordnötterna mycket fint för att de ska fastna på kycklingen.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Blanda panko och jordnötter i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko.
Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
Under tiden, blanda smör, vatten och sataysås i en medelstor kastrull på medelvärme. Sjud i 3–4 min, tills genomvarmt.
Skär kyckling i skivor.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.
Skeda sataysås över kyckling.