På en halvtimme svänger du ihop denna inbjudande maträtt som slinker ner fortare än kvickt hos hela familjen. Vi kokar ris och bryner kycklingfilé medan zucchini, morot, rödbeta och rödlök ugnsrostas. Men det som verkligen gör kvällens middag till en riktig hit är den krämiga pepparsåsen med färsk gräslök. Hugg in och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
½ st
Zucchini
4 g
Kycklingbuljong
300 g
Kycklingbröstfilé
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1 st
Rödbeta
1 portionspåse
Gräslök
½ st
Rödlök
2 st
Morot
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.
Skär rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Finhacka gräslök.
Placera zucchini, lök, morot och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en generös mängd salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Krydda kyckling med salt.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 5–6 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik täckt med folie.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medellåg värme.
Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och en generös nypa peppar och sjud i 3–4 min.
Rör ner gräslök och krydda med salt.
Lägg upp rostade grönsaker, ris och kyckling på tallrikar.
Toppa med pepparsås.