Pannstekt kycklingfilé och pepparsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kycklingfilé och pepparsås

Pannstekt kycklingfilé och pepparsås

med rostade grönsaker och långkornigt ris

På en halvtimme svänger du ihop denna inbjudande maträtt som slinker ner fortare än kvickt hos hela familjen. Vi kokar ris och bryner kycklingfilé medan zucchini, morot, rödbeta och rödlök ugnsrostas. Men det som verkligen gör kvällens middag till en riktig hit är den krämiga pepparsåsen med färsk gräslök. Hugg in och njut!

Taggar:
Enkel
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Långkornigt vitt ris

½ st

Zucchini

4 g

Kycklingbuljong

300 g

Kycklingbröstfilé

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödbeta

1 portionspåse

Gräslök

½ st

Rödlök

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3481 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett35.6 g
varav mättat19.4 g
Kolhydrater85.3 g
varav socker17 g
Protein44.6 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar.

Skär rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Finhacka gräslök.

Rosta grönsaker
3

Placera zucchini, lök, morot och rödbeta på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över en skvätt olivolja och krydda med en generös mängd salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 5–6 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik täckt med folie.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga pepparsås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medellåg värme.

Tillsätt matlagningsgrädde, kycklingbuljong och en generös nypa peppar och sjud i 3–4 min.

Rör ner gräslök och krydda med salt.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, ris och kyckling på tallrikar.

Toppa med pepparsås.