.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
200
Spetskål
Strimlad kycklinglårfilé
2
Ay Cajun-ba
1
Avokado
½
Mango
1
Rödlök
1
Lime
2
Olivolja
Skär av botten på spetskålen [1/2 spetskål, 2 pers] så bladen lätt kan plockas isär. Lägg 2-3 blad på varje tallrik.
Blanda kycklingstrimlorna med majonnäs i en bunke. Häll i panko, cajun kryddmix (stark!) och en rejäl nypa salt* i bunken med kyckling. Blanda ordentligt tills kycklingen är helt täckt. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark, speciellt för barn. Så om ni vuxna föredrar lite sting föreslår vi att ni panerar er del av kyckling med 1/2 av kryddmixen i en separat bunke och steker den i en egen stekpanna.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 7-8 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skala och tärna både avokado och mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök. Dela lime i klyftor.
Blanda avokado, mango, rödlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. Smaksätt salsan med limejuice från 2-3 klyftor, en nypa salt* och peppar* efter smak.
Lägg kycklingstrimlorna på kålbladen och toppa med avokado- och mangosalsan. Servera med limeklyftor vid sidan av.