topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kålwraps

Kålwraps

med krispig kyckling, avokado- och mangosalsa

.

Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

200

Spetskål

Strimlad kycklinglårfilé

2

Ay Cajun-ba

1

Avokado

½

Mango

1

Rödlök

1

Lime

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)283 kcal
Energi (kJ)1183 kJ
Fett24.24 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater14.42 g
varav socker1 g
Protein2.22 g
Salt0.2 g

Instruktioner

1

Skär av botten på spetskålen [1/2 spetskål, 2 pers] så bladen lätt kan plockas isär. Lägg 2-3 blad på varje tallrik.

2

Blanda kycklingstrimlorna med majonnäs i en bunke. Häll i panko, cajun kryddmix (stark!) och en rejäl nypa salt* i bunken med kyckling. Blanda ordentligt tills kycklingen är helt täckt. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark, speciellt för barn. Så om ni vuxna föredrar lite sting föreslår vi att ni panerar er del av kyckling med 1/2 av kryddmixen i en separat bunke och steker den i en egen stekpanna. 

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna tills genomstekta, 7-8 min. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiga när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Skala och tärna både avokado och mango [1/2 st, 2 pers] i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök. Dela lime i klyftor.

5

Blanda avokado, mango, rödlök och olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. Smaksätt salsan med limejuice från 2-3 klyftor, en nypa salt* och peppar* efter smak.

6

Lägg kycklingstrimlornakålbladen och toppa med avokado- och mangosalsan. Servera med limeklyftor vid sidan av.