Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med ris, som får extra god smak av att kokas med kokosmjölk. När riset kokar så lagar vi en underbar karibisk böngryta med lök, vitlök, paprika och Ay Cajun-ba. Vi toppar härligheterna med koriander & chili och serverar ihop med en fräsch mangosallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
1
Krossade tomater
1
Ekologisk lime
1
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Paprika
1
Chiliflakes
1
Kidneybönor
1
Lök
½
Mango
200
Kokosmjölk
1
Tomat, Grön
2
Vatten (steg 1)
Socker (steg 3)
2
Vatten (steg 3)
¼
Salt (steg 1)
Koka upp hälften av kokosmjölken och vatten* [11/2 dl | 3 dl] i en medelstor kastrull. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10-12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
Finhacka lök. Tärna paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj kidneybönor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, vitlök och paprika i 2-3 min. Tillsätt Ay Cajun-ba och fräs i ytterligare 1 min. Sänk till medelvärme och tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten* [2 msk | 4 msk], kokosmjölk [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*. Sjud i 5-7 min. Smaka av med salt* och peppar*.
Skala mango [1/2 st, 2P] och skär den i 1 cm stora bitar. Skär tomat i 1 cm stora bitar.Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor.
Blanda mango, tomat, koriander (spara lite till garnering), en nypa chili flakes, en generös skvätt limejuice, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Lägg upp ris och böngryta i skålar. Toppa med resterande koriander och chili flakes (efter smak). Servera med mangosallad och resterande limeklyftor.