Karibisk vegofärsrigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Karibisk vegofärsrigatoni

Karibisk vegofärsrigatoni

med paprika och saltade jordnötter

En god pastarätt slår aldrig fel. Vi kokar rigatoni och steker vegofärs med vår egen kryddblandning Panamat. Vi lagar sedan en sås med matlagningsgrädde och serverar vår pasta med en salsa på paprika, jordnötter och persilja. Varsågod!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Korn
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 g

Chiliflakes

1 st

Lök

1 st

Paprika

2 g

Citronpeppar

1 st

Morot, Julienne

1 portionspåse

Bladpersilja

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3592 kJ
Energi (kcal)858 kcal
Fett39.2 g
varav mättat11.7 g
Kolhydrater85.6 g
varav socker17.8 g
Protein33.3 g
Salt6 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11–12 min eller tills ”al dente”.

Skopa upp kokvatten i en kopp precis innan pastan är färdig.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda paprikasalsa
2

Under tiden, finhacka persilja och paprika.

Behåll jordnötter i påsen och krossa med en kavel till små bitar.

Blanda paprika, persilja, jordnötter, olivolja, salt och en nypa peppar in en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek vegofärs
3

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, lök, morot, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Laga sås
4

Tillsätt vitlök, Panamat, citronpeppar och chiliflakes och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, grönsaksbuljong och sparat pastavatten och sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.

TIPS: Om du är känslig för stark mat så ta mindre eller skippa chillin helt.

Tillsätt pasta
5

Rör ner pasta med såsen.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.

Servera
6

Servera pasta i skålar.

Toppa med paprikasalsa.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image