En god pastarätt slår aldrig fel. Vi kokar rigatoni och steker vegofärs med vår egen kryddblandning Panamat. Vi lagar sedan en sås med matlagningsgrädde och serverar vår pasta med en salsa på paprika, jordnötter och persilja. Varsågod!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Panamat
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Vitlöksklyfta
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 st
Paprika
2 g
Citronpeppar
1 st
Morot, Julienne
1 portionspåse
Bladpersilja
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 msk
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till vegoprotein
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min eller tills ”al dente”.
Skopa upp kokvatten i en kopp precis innan pastan är färdig.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, finhacka persilja och paprika.
Behåll jordnötter i påsen och krossa med en kavel till små bitar.
Blanda paprika, persilja, jordnötter, olivolja, salt och en nypa peppar in en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, lök, morot, salt och en nypa peppar i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt vitlök, Panamat, citronpeppar och chiliflakes och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt matlagningsgrädde, sojasås, grönsaksbuljong och sparat pastavatten och sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.
TIPS: Om du är känslig för stark mat så ta mindre eller skippa chillin helt.
Rör ner pasta med såsen.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om pastan verkar torr.
Servera pasta i skålar.
Toppa med paprikasalsa.