Superenkla och utsökt goda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser till 2 portioner ingår. De flesta barn föredrar att ha maten uppdelad och att kunna se exakt vad de äter. Det hjälper vi gärna till med i form av denna enkla och goda kvällsmat för de minsta. Vi gör en tallrik med äppelklyftor, gurkstavar, paprikaskivor och pitapizza med tomatpuré och ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
100 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
1 st
Äpple
1 st
Paprika
1 st
Gurka
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Lägg pitabröd på en plåt med bakplåtspapper.
Bre med tomatpuré, strö över ost och grädda i 5–6 min, tills osten har smält.
Skär paprika i 2 cm strimlor.
Skär gurka i 1 cm stavar.
Halvera, kärna ur och skär äpple i klyftor.
Lägg upp pizza, äpple, gurka och paprika på tallrikar.