Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden. Vildrissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till. Som extra tillbehör får du en gurkdressing och mynta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmati vildris
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
4 g
Vitlöksflörter
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
280 g
Kycklinginnerfilé
1 portionspåse
Mynta
1 st
Gurka
150 g
Förskuren spetskål
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök i 1 min. Tillsätt vildris, vatten [3 dl | 6 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och koka upp. Låt koka under lock på låg värme i 15 min. Ta kastrullen av värmen och låt vila tills riset är mjukt och vattnet är absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka jordnötter. Skär lök i tunna skivor. Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, en skvätt olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt kyckling och blanda. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 1-2 min per sida. Tillsätt lök och stek i ytterligare 5 min, eller tills kycklingen är gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Riv hälften av gurkan [1/2 st, 2 pers] och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka resten av gurkan. Finhacka mynta. Blanda riven gurka, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål.
Blanda spetskål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. Tillsätt vildris, hackad gurka och gurkdressing, och blanda väl.
Servera rissallad i djupa tallrikar. Toppa med kyckling. Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.