Knaprig kycklingsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knaprig kycklingsallad

Knaprig kycklingsallad

med vitlöksris och asiatisk majonnäs

Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden med jordnötter och vitlök. Rissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

4 g

Vitlöksflörter

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

280 g

Kycklinginnerfilé

1 portionspåse

Mynta

1 st

Gurka

150 g

Förskuren spetskål

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)785 kcal
Energi (kJ)3284 kJ
Fett36.1 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater68.2 g
varav socker7.2 g
Protein43.9 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Marinera kyckling
2

Finhacka jordnötter. 

Skär lök i tunna skivor.

Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.

Tillsätt kyckling och vänd den i marinaden.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och marinad i 1-2 min per sida.

Tillsätt lök och stek tills kycklingen är genomstekt och löken mjuk, 4-5 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Hacka gurka och mynta
4

Finhacka gurka och mynta.

Blanda rissallad
5

Massera spetskål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Rör i färdigt ris och hackad gurka.

Servera
6

Servera rissallad och kyckling i skålar. 

Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.