Detta sätt att servera kyckling på är allt annat än klassiskt. Kycklingen blir mör och perfekt kryddad av den läckra marinaden med jordnötter och vitlök. Rissallad med krispiga grönsaker och krämig asiatisk majonnäs passar perfekt till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
4 g
Vitlöksflörter
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
280 g
Kycklinginnerfilé
1 portionspåse
Mynta
1 st
Gurka
150 g
Förskuren spetskål
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Smör (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Smält smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Finhacka jordnötter.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda jordnötter, Vitlöksflörter, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål.
Tillsätt kyckling och vänd den i marinaden.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling och marinad i 1-2 min per sida.
Tillsätt lök och stek tills kycklingen är genomstekt och löken mjuk, 4-5 min.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka gurka och mynta.
Massera spetskål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Rör i färdigt ris och hackad gurka.
Servera rissallad och kyckling i skålar.
Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med mynta.