topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köfte i tunnbröd

Köfte i tunnbröd

med tomatsallad och gräddfil

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland när vi tänder grillen och diskar upp med klassiska grekiska delikatesser som köfte och tomatsallad. De ljuvliga köfte biffarna passar perfekt att sätta på spett och grilla. Samtidigt som köfte blir färdiga på grillen, gör vi en spröd och vacker tomatsallad med gurka, rödlök och persilja. Köfte får sällskap av tunnbröd på grillen, och så är det dags att bygga tunnbröd med köfte och tomatsallad, som toppas med en ljuvlig gräddfilssås med vitlök och citron.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Ekologisk citron

1

Gurka

1

Tomat

1

Tomat, Grön

½

Rödlök

2

Tunnbröd

4

Panamat

1

Bladpersilja

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

250

Blandfärs

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)611 kcal
Energi (kJ)2555 kJ
Fett41.3 g
varav mättat15.2 g
Kolhydrater24.4 g
varav socker12.1 g
Protein30 g
Salt1.4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 190°C/170°C varmluft. Grovriv morot (oskalad). Grovhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda blandfärs, morot, ägg* [1 st | 2 st], panko, Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], hälften av persilja och hälften av vitlök i en stor skål.

Stek köfte
2

Rulla färsen till avlånga köfte - 2 per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek köfte i 10-12 min, eller tills gyllene och genomstekta. PÅ GRILLEN: Grilla köfte i 8-12 min, eller tills utsidan har fått fin färg och insidan är genomstekt. Du kan också sätta köfte på spett.VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda dressing
3

Blanda resterande vitlök, gräddfil [1/2 paket, 2 pers], majonnäs, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. PÅ GRILLEN: Halvera citron och grilla i 5-7 min, tills den börjar att få färg, innan du pressar citronjuice.

Förbered tomatsallad
4

Tärna gurka och tomat i 1 cm stora bitar. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda gurka, tomat, rödlök, resterande persilja, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och en skvätt olivolja* i en stor skål.

Värm tunnbröd
5

Stapla tunnbröd i en hög och packa in dem i folie. Värm dem i ugnen i 2-3 min, eller tills genomvarma. PÅ GRILLEN: Grilla tunnbröd i 1-2 min på varje sida.

Servera
6

Ställ fram alla ingredienser på bordet. Bygg tunnbröd med köfte och tomatsallad. Ringla över gräddfilssås. Servera resterande tomatsallad vid sidan av.