Kokospanerad cajunkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokospanerad cajunkyckling

Kokospanerad cajunkyckling

med ananassallad och ugnstekt klyftpotatis

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen fantastisk kyckling, som vi panerar i panko, kokos och vår egen cajunkryddblandning som vi kallar Ay Cajun-ba. Härliga tillbehör är ugnstekta pommes frites och en färgstark ananassallad med rödkål och morot.

Taggar:
Enkel
Barnvänlig
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Vete
Gluten
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

280

Kycklinginnerfilé

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

15

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

75

Rödkål, förskuren

50

Ananas

1

Morot

1

Koriander

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2957 kJ
Energi (kcal)707 kcal
Fett30.9 g
varav mättat8.9 g
Kolhydrater65.7 g
varav socker13.3 g
Protein43.9 g
Salt0.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Ugnsstek klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft). 

Skär (oskalad) potatis i 1 cm breda klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Stek i ugnen i 25-35 min, tills mjuka. 

Panera kyckling
2

Krydda kyckling med en nypa salt.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, kokos och Ay Cajun-ba i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling först i ägg och sen i pankomix. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna [2 stekpannor, 4P] på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan, när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

Lägg över stekt kyckling till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Förbered frukt och grönt
4

Skala och skär ananas i små bitar.

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Grovhacka koriander.

Blanda ananassallad
5

Blanda rödkål, ananas, morot, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, kokospanerad cajunkyckling och ananassallad på tallrikar.

Garnera med koriander.

Servera med majonnäs.