Kokos, mango, cajunkryddor och koriander är fantastiska smaksättare och ger dagens fiskrätt en sydamerikansk touch. Vi panerar sej i panko och riven kokos och steker den gyllene och spröd medan vi kokar ris. Fisken serveras med en färgglad mangosallad med tomat, krämig cajunmajonnäs och hackad koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
2 st
Tomat
½ st
Mango
1 portionspåse
Koriander
150 g
Långkornigt vitt ris
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till dressing
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.
Grovhacka tomat.
Blanda mango, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, riven kokos och hälften av Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, finhacka koriander.
Blanda majonnäs, resterande Ay Cajun-ba, en skvätt vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp fisk och mangosallad på tallrikarna.
Servera med en klick cajunmajonnäs och garnera med koriander.