Kokospanerad sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kokospanerad sej

Kokospanerad sej

med söt mangosallad och cajunmajonnäs

Kokos, mango, cajunkryddor och koriander är fantastiska smaksättare och ger dagens fiskrätt en sydamerikansk touch. Vi panerar sej i panko och riven kokos och steker den gyllene och spröd medan vi kokar ris. Fisken serveras med en färgglad mangosallad med tomat, krämig cajunmajonnäs och hackad koriander.

Taggar:
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

2 st

Tomat

½ st

Mango

1 portionspåse

Koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3404 kJ
Energi (kcal)814 kcal
Fett30.9 g
varav mättat7.9 g
Kolhydrater97.9 g
varav socker14.6 g
Protein34.9 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda mangosallad
2

Under tiden, skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 2 cm stora bitar.

Grovhacka tomat.

Blanda mango, tomat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Panera fisk
3

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, riven kokos och hälften av Ay Cajun-ba i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda cajunmajonnäs
5

Under tiden, finhacka koriander.

Blanda majonnäs, resterande Ay Cajun-ba, en skvätt vatten, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
6

Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.

Lägg upp fisk och mangosallad på tallrikarna.

Servera med en klick cajunmajonnäs och garnera med koriander.