topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej med pumpafröcrust

Sej med pumpafröcrust

med rotsellerimos och rostade morötter

I kväll tillagar vi sej med ett täcke av panko och pumpafrön som blir gyllene och knaprigt i ugnen. Krämigt rotmos och rostade morötter med persilja blir smarriga tillbehör och vi serverar hela härligheten med en gräddig sås.

Taggar:
Barnvänlig
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500 g

Bakpotatis

2 st

Morot

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till panering

1.5 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till fisk

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2488 kJ
Energi (kcal)595 kcal
Fett21.4 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater68.8 g
varav socker14.4 g
Protein32.3 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Rosta morötter
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka bitar på diagonalen och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

Laga rotsellerimos
2

Under tiden, skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och rotselleri i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis och rotselleri tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered fisk
3

Grovhacka pumpakärnor.

Blanda pumpakärnor, panko, salt och olivolja i en liten skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Toppa med pankoblandning och pressa försiktigt fast den på fisken.

Ugnsstek fisk
4

När det återstår 10 min av morötternas tillagningstid, placera fisk på andra sidan av plåten.

Tillaga i ugnen i 8–10 min, eller tills fisk är genomstekt och panko gyllene.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Laga sås
5

Under tiden, hetta upp en liten kastrull på medelhög värme.

Tillsätt vatten, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde, salt och en nypa peppar och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Riv persiljeblad i grova bitar.

Vänd morötter med persilja i en medelstor skål precis innan servering. Tillsätt eventuellt en klick smör.

Servera
6

Lägg upp rotsellerimos, morötter och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med sås.