Klara, färdiga gå – i kväll lagar vi en blixtsnabb rätt! Får vi fresta med en koreansk BBQ-bowl med fluffigt kokt ris, blandfärs som steks med rödlök och smaksätts med BBQ-sås, kycklingbuljong och soja och en limedoftande kålsallad med morot och chiliflakes. Det enda som återstår är att servera middagen med en klick sesammajonnäs och strö över jordnötter och koriander. Ät och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
50 g
Vegansk sesammajonnäs
(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)
75 g
Förskuren spetskål
250 g
Blandfärs
1 portionspåse
Koriander
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
4 g
Kycklingbuljong
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller Soja, Sesam)
1 g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
1 st
Morot
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad
Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Finhacka rödlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek blandfärs och lök i 4–5 min, eller tills brynt.
Rör i koreansk BBQ-sås, kycklingbuljong, sojasås och vatten. Sjud i 1–2 min.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera lime.
Blanda spetskål, morot, chili, en skvätt limesaft och salt i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris, blandfärs och slaw i skålar.
Servera med en klick sesammajonnäs.
Strö över jordnötter och korianderblad.