Snabb koreansk BBQ-bowl på blandfärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb koreansk BBQ-bowl på blandfärs

Snabb koreansk BBQ-bowl på blandfärs

med färsk slaw och jasminris

Klara, färdiga gå – i kväll lagar vi en blixtsnabb rätt! Får vi fresta med en koreansk BBQ-bowl med fluffigt kokt ris, blandfärs som steks med rödlök och smaksätts med BBQ-sås, kycklingbuljong och soja och en limedoftande kålsallad med morot och chili flakes. Det enda som återstår är att servera middagen med en klick svart sesammajonnäs och strö över jordnötter och koriander. Ät och njut!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Sesam
Soja
Vete
Gluten
Jordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

50 g

Vegansk sesammajonnäs

(Innehåller Sesam, Soja, Vete, Gluten)

75 g

Förskuren spetskål

250 g

Blandfärs

1 portionspåse

Koriander

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

4 g

Kycklingbuljong

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller Soja, Sesam)

1 g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till slaw

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3952 kJ
Energi (kcal)944 kcal
Fett53.5 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater81.9 g
varav socker13.5 g
Protein32.2 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten. Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek färs
2

Finhacka rödlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs och lök i 4–5 min, eller tills brynt.

Rör i koreansk BBQ-sås, kycklingbuljong, sojasås och vatten. Sjud i 1–2 min.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda slaw
3

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Halvera lime.

Blanda spetskål, morot, chiliflakes, en skvätt limesaft och salt i en medelstor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris, blandfärs och slaw i skålar.

Servera med en klick sesammajonnäs.

Strö över jordnötter och korianderblad.