Koreansk BBQ-glaserade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk BBQ-glaserade vegostrimlor

Koreansk BBQ-glaserade vegostrimlor

med jasminris och pak choi-sallad

Vegostrimlor går snabbt och enkelt att laga och kan dessutom smaksättas med nästan vad du vill! I kvällens recept hämtar vi inspiration från det koreanska köket och panerar vegostrimlor i panko innan de ugnssteks och vänds i en härlig glaze med vitlök, sesamfrön, soja och BBQ-sås. Vi hinner även koka fluffigt jasminris och svänga ihop en god pak-choi sallad med rädisor och lime innan det är dags att servera den färdiga middagen med en klick het srirachamajonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Rädisor

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

75 g

Koreansk BBQ-sås

(Innehåller Soja, Sesam)

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1

Ägg till panering

½ tsk

Salt till vegoprotein

1 msk

Vatten till sås

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till glaze

½ msk

Mjöl till glaze

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4038 kJ
Energi (kcal)965 kcal
Fett52.4 g
varav mättat55 g
Kolhydrater92.4 g
varav socker11.1 g
Protein31.1 g
Salt8.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Ugnsstek vegansk kebab
2

Under tiden, vispa ägg i en stor skål. Tillsätt vegansk kebab och salt och vänd runt.

Tillsätt panko och blanda tills vegansk kebab är täckt.

Sprid ut vegansk kebab i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 12–14 min, eller tills krispig.

Förbered grönsaker
3

Grovhacka pak choi.

Halvera rädisor och lime.

Lägg pak choi och rädisor i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Blanda srirachamajonnäs och vatten i en liten skål.

Gör glaze
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en ny medelstor kastrull på medelvärme.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt koreansk BBQ-sås, ketchup, mjöl och sojasås. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat. Rör sedan ner sesamfrön.

Glasera vegansk kebab
5

Rör ner limesaft, olivolja och salt i skålen med grönsaker

Tillsätt färdigstekt vegansk kebab till pannan med glaze och vänd runt.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och sallad.

Ringla över srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image