Vegostrimlor går snabbt och enkelt att laga och kan dessutom smaksättas med nästan vad du vill! I kvällens recept hämtar vi inspiration från det koreanska köket och panerar vegostrimlor i panko innan de ugnssteks och vänds i en härlig glaze med vitlök, sesamfrön, soja och BBQ-sås. Vi hinner även koka fluffigt jasminris och svänga ihop en god pak-choi sallad med rädisor och lime innan det är dags att servera den färdiga middagen med en klick het srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75 g
Rädisor
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller Soja, Sesam)
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1
Ägg till panering
½ tsk
Salt till vegoprotein
1 msk
Vatten till sås
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Ketchup till glaze
½ msk
Mjöl till glaze
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, vispa ägg i en stor skål. Tillsätt vegansk kebab och salt och vänd runt.
Tillsätt panko och blanda tills vegansk kebab är täckt.
Sprid ut vegansk kebab i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 12–14 min, eller tills krispig.
Grovhacka pak choi.
Halvera rädisor och lime.
Lägg pak choi och rädisor i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Blanda srirachamajonnäs och vatten i en liten skål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en ny medelstor kastrull på medelvärme.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt koreansk BBQ-sås, ketchup, mjöl och sojasås. Sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknat. Rör sedan ner sesamfrön.
Rör ner limesaft, olivolja och salt i skålen med grönsaker
Tillsätt färdigstekt vegansk kebab till pannan med glaze och vänd runt.
Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och sallad.
Ringla över srirachamajonnäs.