Ikväll går den kulinariska resan till Korea och vi lagar en riktigt härlig vegorätt med färdiga pulled beans som vi steker med BBQ-sås. Vi serverar våra BBQ-inspirerade pulled beans med krämigt ingefärris som fångar upp den underbara såsen, asiatisk majo, chili, och en härligt syrlig picklad kål- och gurksallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Förskuren spetskål
240 g
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
150 g
Jasminris
1 g
Chiliflakes
1 st
Gurka
1 st
Ingefära
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ msk
Olivolja (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Ketchup (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
Riv oskalad ingefära fint.
Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 30 sek.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
Under tiden, tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Blanda kål, gurka, vitvinsvinäger och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Massera kål i 30 sek.
Ställ åt sidan.
Blanda ketchup [1 msk | 2 msk], BBQ-sås, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1/2 dl | 1 dl] och hälften av chilin i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans i 3-4 min.
Under tiden, blanda asiatisk majonnäs [½ paket, 2P] och vatten [1 msk | 2 msk] i en liten skål.
Rör i BBQ-sås i stekpannan och blanda väl.
Sjud i 1-2 min, tills tjocknad, och ta av från värme.
Lägg upp ingefärsris, pulled beans och picklad kål- och gurksallad i skålar.
Ringla över asiatisk majonnäs och strö över resterande chili.