Koreansk bulgogi på vegofärs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk bulgogi på vegofärs

Koreansk bulgogi på vegofärs

med frisk pak choi och asiatisk majonnäs

Bulgogi är en koreansk maträtt gjord av kött tillagat med kryddor och sojasås, vilket ger en karamelliserad gyllenbrun färg. Vår härliga variant innehåller vegofärs, sojasås, BBQ-sås, sriracha och ketchup. Vi serverar vår bulgogi med fluffigt ris, pak choi med morot, sesamfrön och lime, och krämig asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Stark
Mjölkfri
Supersnabb
Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Vete
Korn
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

10 g

Sriracha

½ g

Chiliflakes

150 g

Jasminris

1 st

Pak choi

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Ketchup till sås

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Socker till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3274 kJ
Energi (kcal)783 kcal
Fett36.5 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater87.7 g
varav socker19 g
Protein23.6 g
Salt6.9 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Förbered sallad
2

Under tiden, grovhacka pak choi. Halvera lime.

Blanda pak choi, morot, sesamfrön, salt, olivolja, chili, socker och en generös skvätt limejuice i en stor skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs i 4-5 min, tills lätt brynt.

Sänk till medelvärme och rör i sojasås, BBQ-sås, sriracha, ketchup och vatten.

Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegofärs.

Servera med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image