Bulgogi är en koreansk maträtt gjord av kött tillagat med kryddor och sojasås, vilket ger en karamelliserad gyllenbrun färg. Vår härliga variant innehåller vegofärs, sojasås, BBQ-sås, sriracha och ketchup. Vi serverar vår bulgogi med fluffigt ris, pak choi med morot, sesamfrön och lime, och krämig asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
150
Långkornigt vitt ris
1
Pak choi
1
Lime
10
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1
Morot
50
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10
Sriracha
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½
Chiliflakes
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
1
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 3)
¼
Socker (steg 2)
2
Vatten (steg 3)
1
Ketchup (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, grovhacka pak choi.
Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera lime [½ st, 2P].
Blanda pak choi, morot, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], chili [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs i 4-5 min, tills lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [2 msk | 4 msk].
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs.
Servera med pak choi och asiatisk majonnäs.