Bulgogi är en koreansk maträtt gjord av kött tillagat med kryddor och sojasås, vilket ger en karamelliserad gyllenbrun färg. Vår härliga variant innehåller vegofärs, sojasås, BBQ-sås, sriracha och ketchup. Vi serverar vår bulgogi med fluffigt ris, pak choi med morot, sesamfrön och lime, och krämig asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1 st
Pak choi
1 st
Lime
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
½ g
Chiliflakes
1 st
Morot, Julienne
150 g
Jasminris
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 2)
2 msk
Vatten (steg 3)
1 msk
Ketchup (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, grovhacka pak choi. Halvera lime [1/2 st, 2P].
Blanda pak choi, morot, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], chiliflakes [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limesaft i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs i 4-5 min, tills lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [2 msk | 4 msk].
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs.
Servera med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs.