Koreansk vegofärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreansk vegofärsbowl

Koreansk vegofärsbowl

med jasminris och kimchi-inspirerad sallad

Kimchi är en traditionell koreansk rätt som ofta baseras på kål. Ikväll blandar vi kål med gurka, vitvinsvinäger, chili och koriander. Vi serverar vår kimchi-inspirerade sallad med fluffigt jasminris, och vegofärs, lök och morot stekt med vitlök, asiatisk woksås och asiatisk dressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Korn
Soja
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Chiliflakes

150

Jasminris

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Morot

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1

Koriander

20

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

150

Förskuren spetskål

1

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 2)

½

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

1

Vatten (steg 4)

½

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)607 kcal
Energi (kJ)2540 kJ
Fett17 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater84.2 g
varav socker19.5 g
Protein24.2 g
Salt16.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Blanda sallad
1

Tärna gurka i 2 cm stora bitar. 

Blanda gurka, kål, vitvinsvinäger, chili och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål. 
Ställ åt sidan. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Koka ris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, finhacka lök. 

Finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad) grovt.

Stek vegofärs
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs, lök och morot i 3-4 min, tills brynt. 

Sänk till medelvärme, tillsätt vitlök och stek i 1-2 min, tills väldoftande.

Rör i asiatisk woksås, asiatisk dressing, vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3-4 min.

Tillsätt koriander
5

Under tiden, grovhacka koriander och rör i den i kålsalladen.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar.

Toppa med vegofärs och kimchi-inspirerad sallad.