Kimchi är en traditionell koreansk rätt som ofta baseras på kål. Ikväll blandar vi kål med gurka, vitvinsvinäger, chili och koriander. Vi serverar vår kimchi-inspirerade sallad med fluffigt jasminris, och vegofärs, lök och morot stekt med vitlök, asiatisk woksås och asiatisk dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1
Chiliflakes
150
Jasminris
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Koriander
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
150
Förskuren spetskål
1
Gurka
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
½
Salt (steg 4)
Tärna gurka i 2 cm stora bitar.
Blanda gurka, kål, vitvinsvinäger, chili och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, lök och morot i 3-4 min, tills brynt.
Sänk till medelvärme, tillsätt vitlök och stek i 1-2 min, tills väldoftande.
Rör i asiatisk woksås, asiatisk dressing, vatten [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 3-4 min.
Under tiden, grovhacka koriander och rör i den i kålsalladen.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs och kimchi-inspirerad sallad.