Kvällens goda fiskrätt bjuder på en mängd spännande smaker i en härlig symfoni. Vi panerar kolja med panko, chiliflakes och färsk koriander och steker den gyllene och spröd medan vi ugnsrostar potatis smaksatt med vår egen kryddblandning Ginger Ninja. Dessutom hinner vi svänga ihop en limedoftande sallad med pak choi, morot och äpple och en svalkande vitlöksyoghurt att servera som tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Pak choi
1 st
Äpple
1 st
Morot
½ st
Lime
400 g
Småpotatis
1 g
Chiliflakes
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Koriander
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, Ginger Ninja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Grovhacka pak choi.
Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna stavar.
Lägg pak choi, äpple och morot i en stor skål och ställ åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].
Blanda vitlök, yoghurt och en nypa salt i en liten skål. Ställ åt sidan.
Finhacka koriander.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Blanda vetemjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, koriander och chiliflakes i en tredje djup tallrik.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk istället.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Tillsätt limesaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] till pak choi-salladen och vänd runt precis innan servering. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Lägg upp sallad, potatis och fisk på tallrikar.
Servera med en klick vitlöksyoghurt.