Se våra bästa köttrecept

Goda recept med fläsk

Fläsk kan användas på många vis och har massor av smak. Tänk bara vad bacon eller prosciutto kan göra med din pastarätt? Vi har massor av goda recept du kan laga enkelt där hemma. Gamla klassiker eller nya och kreativa recept att utöka din repertoar med.

Utsökta recept med fläsk

Hos oss får du inspiration till att laga goda och smakfulla rätter varje dag. Våra olika recept med fläsk är fyllda med god smak som utan tvekan gör dig populär hemma vid middagsbordet. Ta dina rätter till nästa nivå tillsammans med HelloFresh.

Fläskfilegryta recept

Utforska världens kök

Fläskytterfile recept

Pulled pork recept

Fläskkotlett recept

Schnitzel recept

Utforska fler av världens kök

Fläskfärs recept

Stekfläsk recept

Panerad fläskfile recept

Asiatiska recept med fläskkött

Laga klassiska rätter med fläskkött

Behöver du inspiration till nya rätter med fläskkött?

En mångsidig råvara med mängder av möjligheter

3 snabba om fläskkött

Vilka kryddor passar bäst till fläskkött?

Fläskkött är mångsidigt och vi talar ofta om köttets sötma. Det kan kombineras med en rad olika kryddor och marinader. Att tillsätta en hel del sälta är viktigt för att lyfta köttets smaker. Men klassiska val inkluderar ofta färsk rosmarin, vitlök och timjan. Sötare alternativ som honung eller äppeljuice fungerar också väl. Det bästa är att experimentera för att hitta den smakprofil som passar dina preferenser bäst.

Hur ska jag tillaga fläskkött för att få det saftigt och mört?

För att få saftigt och mört fläskkött är det viktigt att undvika överstekning. Använd en köttermometer för att säkerställa att fläsket har uppnått rätt temperatur, men inte för länge. Marinering eller långsam tillagning är också utmärkta sätt att bevara köttets saftighet. En annan metod som har blivit mycket vanligare är att panera köttet för att hålla det saftigt genom tillagningen.

Vad är skillnaden mellan fläskkarré och fläskytterfilé?

Fläskkarré och fläskytterfilé är två olika delar av grisen och skiljer sig åt i både textur och smak. Karrén är fetare och har en rikare smak, medan ytterfilén är lite mer mager. Den har en finare och lite mer mör konsistens men kräver därav lite mer. Båda delarna kan användas i olika recept beroende på önskad smak och tillagning.

Upptäck fler goda recept

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Spara & få fri frakt 5 gånger