Se våra bästa köttrecept

Köttbullar recept - En svensk favorit i köket

Köttbullar är klassikern som står nästintill ohotad på toppen av svenska matklassiker. Oavsett om de serveras med potatismos och lingonsylt eller en smakrik tomatsås och pasta, är köttbullar en rätt som alltid uppskattas av både stora och små.

Välsmakande recept med köttbullar

På HelloFresh får du tips på goda recept och idéer så du kan laga saftiga köttbullar där hemma.

Köttbullar med potatis

Köttbullar och potatis passar alla dagar i veckan

Barnvänliga recept med köttbullar

Behöver du inspiration för att kunna laga lite nya rätter till barnen? I så fall är köttbullar vårt bästa tips!

Köttbullar recept med inspiration från Asien

En klassiker som alltid levererar

Matlagning som skapar glädje

Köttbullar recept - FAQ

Hur kan jag göra mina köttbullar extra saftiga?

För att få extra saftiga köttbullar kan du prova följande tips: Använd en kombination av kött. Tänk blandfärs som är en blandning av nöt- och fläskfärs. Att tillsätta fläskfärs till nötfärs gör köttbullarna saftigare på grund av fetthalten. Men du kan också tänka på att tillsätta fuktiga ingredienser, ströbröd i mjölk eller grädde som bidrar med fukt. Men undvik också att blanda färsen för mycket. Blanda ingredienserna tills de precis går ihop för att behålla en lös och luftig konsistens så blir de heller inte stenhårda när de är klara.

Vilken typ av kött är bäst att använda för köttbullar?

Köttbullar kan göras med olika typer av kött beroende på dina smakpreferenser men tänk på att de behöver fett för att vara saftiga. Nötfärs ger en klassisk smak och är lätt att arbeta med. Fläskfärs tillsätts ofta för att ge saftighet och smak. Blandfärs som innehåller både nöt och fläsk ger en bra balans mellan smak och saftighet. Kyckling- eller kalkonfärs kan användas för att skapa en lättare variant med mindre fett.

Hur gör jag för att mina köttbullar ska hålla ihop och inte falla sönder?

För att dina köttbullar ska hålla ihop och inte falla sönder finns det några viktiga tips att följa. Se till att blanda smeten men tänk på att de behöver luft för att vara goda och saftiga. Du behöver också något som binder samman ingredienser såsom ströbröd, mjölk och ägg. Detta hjälper till att hålla köttbullarna samman. Ett annat tips är att kyla smeten. Låt köttbullssmeten vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan du formar bullarna. Det gör smeten fastare och lättare att forma.

Testa något nytt varje dag

+7

Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!
Recept du kommer att älska!

Recept du kommer att älska!

Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.

Få upp till 1359 kr rabatt + gratis efterrätt