Se våra bästa köttrecept
Prova goda och spännande lammrecept idag
Det är kanske inte så ofta som lammkött hamnar på middagsbordet hos dig? Men skulle det göra det har du massor av goda recept med lamm att inspireras av. Vi har sett till att skapa både spännande och smakrika recept där lammet får stå i centrum.
Utforska världens kök
Utforska världens kök
Upptäck nya smakkombinationer på goda recept med lamm
Rätter med lammkött passar hela året
Vanliga frågor och svar om våra recept med lamm
Vilka lammrecept kan du hitta hos HelloFresh?
På HelloFresh hittar du ett stort urval av olika lammrecept. Vi erbjuder bland annat läckra alternativ som grekiskt lamm och spanakopita-inspirerat ris med grekisk sallad och vitlöksyoghurt eller exempelvis vårt populära rostat lamm med rödvinssås och persiljemos med klassiska kombinationen av vitlök och rosmarin. Varje recept bjuder på läckra smakkombinationer som kan göra din vardag lite mer spännande.
Vilka ingredienser passar bra till lamm?
Lamm är ett mångsidigt kött och finns i många kök över hela världen. Detta innebär också att det passar bra ihop med många olika smaker. Några exempel på detta kan vara rosmarin som är en klassisk krydda som passar perfekt till lamm. Eller timjan som ger lammet en frisk och örtig smak. Vitlöken skapar en mustig och aromatisk smak och paprika skapar en lite sötare och kryddig smak beroende på typen av paprika du väljer till ditt lamm. En annan klassiker är mint som ger lammet en fräsch och syrlig smak.
Hur lång tid ska lamm tillagas?
Lamm kan avnjutas både rare och well done, lite beroende på vilken del av lammet du väljer. Tillagningstiden beror också på vilken färg du önskar på ditt kött och vilken vikt det är på den del du ska laga. Köp en köttermometer för att alltid ha full kontroll när du tillagar ditt kött. Rosastekt kött ska ha en temperatur på 62-65 grader, medan ett välstekt lamm har en temperatur på 70-72 grader.
Upptäck fler goda recept
Testa något nytt varje dag
+7
Recept du kommer att älska!
Beställ vad du vill, när du vill - utan bindningstid.