Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
280 g
Kycklinginnerfilé
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Basilika
1 st
Äpple
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
½ g
Vitkål, förskuren
¼ tsk
Salt (steg 5)
1 msk
Smör (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Grovhacka basilika.
Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka potatis i 10-15 min, tills mjuk.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen tillsammans med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Blanda kyckling, en skvätt olivolja och Vitlöksflörter i en skål.
Stek kyckling i 3-4 min per sida tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Lägg ner spetskål [1/2 påse, 2P] i en stor skål, och massera i 30 sek. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt och peppar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Låt stekpannan svalna något innan du hettar upp smör [1 msk | 2 msk] på medelvärme.
Fräs vitlök i 1-2 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och hälften av basilikan. Värm upp såsen, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar.
Ringla basilikasås över kycklingen.
Garnera med resterande basilika.