Låt oss fresta med kokt potatis smaksatt med äkta smör samt saftig kyckling i en underbart krämig sås smaksatt med färsk basilika. Serveras med en uppfriskande äppelsalladen vid sidan av. En matig, enkel och ljuvligt god middag.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Vitlöksflörter
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
280
Kycklinginnerfilé
400
Småpotatis
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Basilika
1
Äpple
75
Förskuren spetskål
20
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
¼
Salt (steg 5)
1
Smör (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Halvera potatis.
Grovhacka basilika.
Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Blanda tillsammans med smör [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar. Täck med lock och sätt åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Blanda kyckling, en skvätt olivolja och Vitlöksflörter i en skål.
Stek kyckling i 3 min per sida tills brynt och genomstekt. Lägg över den på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händerna och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Lägg ner spetskål [1/2 påse, 2P] i en stor skål, och massera i 30 sek. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Blanda sedan i äpple, tranbär, en nypa salt och peppar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Låt stekpannan svalna något innan du hettar upp smör [1 msk | 2 msk] på medelvärme.
Fräs vitlök i 1 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong och basilika. Värm upp såsen, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar.
Lägg upp potatis, kyckling och tranbärssallad på tallrikar.
Ringla basilikasås över kycklingen.