Älskar du också getost? Då är det här receptet något för dig! Vi lagar en krämig pasta med spaghetti i en gräddig sås med schalottenlök, vitlök och soltorkade tomater och rostar samtidigt paprika gyllene och mjuk i ugnen. Vi gör också en pangrattato med panko, pinjenötter, riven ost och citronpeppar som blir en härligt knaprig topping. Till sist strör vi smulad getost och färsk körvel över pastan, och så är det bara att hugga in.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
50 g
Soltorkade tomater
1 st
Paprika
2 st
Schalottenlök
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 g
Citronpeppar
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 portionspåse
Körvel
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Finhacka schalottenlök och soltorkade tomater.
Plocka körvelblad.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten [11/2 dl | 3 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter och panko [1/2 påse, 2P] i 3–4 min, eller tills gyllene.
Lägg över till en liten skål och blanda med finriven ost och citronpeppar [1/2 paket, 2P]. Ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek schalottenlök, vitlök och soltorkade tomater i 1–2 min, tills mjuka och väldoftande.
Tillsätt sparat kokvatten, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde. Sjud i 3–4 min, eller tills något tjocknat.
Vänd ner färdig pasta i sås. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp pasta i skålar.
Toppa med rostad paprika, pinjenötspangrattato och körvel.
Smula över getost.