Detta recept är till alla jordnötsälskande familjer där ute - med bara 9 ingredienser skapar du kulinarisk magi med sataysås, grönsaker och kycklingstrimlor i en handvändning. Servera tillsammans med färsk koriander, uppfriskande gurka och nykokta äggnudlar, och det bästa av allt är att er nya favoriträtt står klar på bordet på futtiga 20 minuter. Smaklig måltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklinglårfilé
1
Koriander
1
Morot
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Sataysås
(Innehåller Soja, Jordnötter, Fisk, Gluten)
1
Zucchini
200
Nudlar
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
½
Vatten
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Skär oskalad morot och zucchini i halvmånar. Skiva lök tunt. Finhacka vitlök.
Tillsätt nudlarna och en nypa salt* till kastrullen när vattnet kokar. Låt koka i 7-9 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet, skölj nudlarna under kallt vatten och lägg tillbaka dem i kastrullen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min. Tillsätt morot, lök och zucchini och fräs i 3-4 min, eller tills de har mjuknat. För över grönsakerna på en tallrik och sätt åt sidan.
Riv limezest och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander. Ställ tillbaka stekpannan på plattan och stek kycklingstrimlorna med en skvätt olivolja* i 4-5 min, eller tills de är genomstekta - rör om då och då. VIKTIGT: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 2) Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Tillsätt limezest, en generös skvätt limejuice, vatten* (se ingredienslistan), sataysås och sojasås i stekpannan och låt koka tills uppvärmt. För över grönsakerna till pannan och rör om. Krydda med en nypa salt* och peppar* efter smak.
Fördela nudlarna, kycklingen och jordnötssåsen mellan era tallrikar. Garnera med koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.