Allt som är krämigt gillar vi! Vi gör det enkelt med tortelloni fyllda med spenat och ricotta. Vi blandar vår pasta i en krämig sås med lök, vitlök, kål, timjan och grädde. Vi serverar vår krämiga örttortelloni med rostad jordärtskocka, hyvlad hårdost och hackade hasselnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Timjan
300 g
Jordärtskocka
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
1 st
Ekologisk citron
50 g
Grönkål, skuren
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
4 g
Vitlöksflörter
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Olivolja (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Plocka timjanblad [2 stjälkar | 4 stjälkar]. TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen. Skölj och skrubba jordärtskocka. Skär i 1 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med hälften av timjan och en generös nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuk och gyllene.
Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka hasselnötter. Riv en nypa limezest och skär sen lime i klyftor.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av jordärtskockans tillagningstid. Stek lök, vitlök, kål och resterande timjan i 3-4 min. Sänk till medelvärme och tillsätt matlagningsgrädde, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter och en nypa salt* och peppar*. Sjud i 5 min.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 1-2 min. När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1dl | 2dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten, lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd
Rör försiktigt i pasta och pastavatten i stekpannan och se till att pasta är täckt med sås.
Lägg upp tortelloni i skålar, toppa med rostad jordärtskocka och garnera med hyvlad hårdost och hasselnötter.