En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Krämig sås med rökt lax, kålrabbi, och morot får extra god smak av kryddmixen av färsk dill och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Dill
½
Rödlök
1
Morot
1
Kålrabbi, vit
100
Kallrökt lax
(Innehåller Fisk)
250
Penne
75
Crème fraiche
4
Vitlöksflörter
1
Bladpersilja
1
Ägg
½
Vatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt penne och koka i 9-10 min, till de är ‘al dente’. Spara lite av pastavattnet [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten.
Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Ansa och skala kålrabbi. Ansa morot. Finhacka morot och kålrabbi. Finhacka dill och persilja, och blanda i en liten skål. Skär rökt lax 1 cm breda skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 2 min. Tillsätt morot, kålrabbi och en klick smör* och stek i 4-5 min.
Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], Vitlöksflörter, äggula* och pastavattnet*.
Rör i såsen i stekpannan och sjud i 2-3 min. Tillsätt penne, lax och hälften av dillen och persiljan och blanda väl.
Servera krämig laxpasta i djupa tallrikar. Garnera med resterande dill och persilja.