topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig pasta

Krämig pasta

med rökt lax, kålrabbi och dill

En spännande rätt med massor av smak, färg och struktur. Krämig sås med rökt lax, kålrabbi, och morot får extra god smak av kryddmixen av färsk dill och persilja.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Dill

½

Rödlök

1

Morot

1

Kålrabbi, vit

100

Kallrökt lax

(Innehåller Fisk)

250

Penne

75

Crème fraiche

4

Vitlöksflörter

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)152 kcal
Energi (kJ)637 kJ
Fett9.8 g
varav mättat1.9 g
Kolhydrater2.3 g
varav socker0.8 g
Protein14.7 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Koka penne
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tillsätt penne och koka i 9-10 min, till de är ‘al dente’. Spara lite av pastavattnet [1/2 dl, 2 pers | 1 dl, 4 pers] innan du häller av resten.

Förbered råvaror
2

Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers]. Ansa och skala kålrabbi. Ansa morot. Finhacka morot och kålrabbi. Finhacka dill och persilja, och blanda i en liten skål. Skär rökt lax 1 cm breda skivor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök i 2 min. Tillsätt morot, kålrabbi och en klick smör* och stek i 4-5 min.

Blanda sås
4

Blanda crème fraiche [1/2 paket, 2 pers], Vitlöksflörter, äggula* och pastavattnet*.

Sjud sås
5

Rör i såsen i stekpannan och sjud i 2-3 min. Tillsätt penne, lax och hälften av dillen och persiljan och blanda väl.

Servera
6

Servera krämig laxpasta i djupa tallrikar. Garnera med resterande dill och persilja.