Är din familj precis som oss och inte kan få nog av krämig pasta? Veckans recept har vår kock Clara noga komponerat ihop med smaker av söta körsbärstomater, riven morot och färsk basilika. Smaken skruvas upp ytterligare tack vare örtig italiensk kryddmix som får koka ihop med med creme fraiche. Resultatet är en underbart krämig sås som är busenkel att göra från scratch, och tar pasta med kyckling till oväntade höjder.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Körsbärstomater
20
Pecorino Romano ost
1
Basilika
150
Crème fraiche
4
Kycklingbuljong
300
Kycklinglårfilé
250
Penne
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Morot
3
Italian Style kryddmix
1.33
Smör
Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Tillsätt penne och koka i ca 10 min tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Finhacka lök och vitlök. Riv oskalad morot. Skär bort fett från kycklingen och dela lårfiléerna i 2 cm stora bitar.
Hetta upp en klick smör* i en stor djup stekpanna, på medelhög värme. Fräs lök, vitlök, morotsriv och Italian Style kryddmix i 2-3 min. Tillsätt kyckling och körbärstomater och stek i ca 10 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finriv pecorino. Plocka basilikablad till garnering. Finhacka basilikastjälkar.
Tillsätt basilikastjälkar, crème fraiche och kycklingbuljong till stekpannan och låt sjuda i 2-3 min. Rör ner pastan i såsen (eller vice versa om det inte får plats i stekpannan).
Fördela den krämiga pastan med kyckling och körsbärstomater mellan era tallrikar. Strö över pecorino och garnera med basilikablad.