Krämig rökt paprikakryddad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig rökt paprikakryddad lax

Krämig rökt paprikakryddad lax

med cannelinimos och kålrabbisallad

Har du testat att laga potatismos med cannelinibönor förut? De har en mild och god smak och gör moset extra krämigt och mättande. Resultat blir ett perfekt tillbehör till kvällens stekta lax, som vi serverar med en smakrik och gräddig sås med rökt paprikapulver och chiliflakes. De friska smakerna från äpple och kålrabbi gifter sig fint tillsammans med persilja i en sallad som gör middagen komplett.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Vitlöksklyfta

½ paket

Cannelinibönor

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

4 g

Rökt paprikapulver

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ g

Chiliflakes

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Kålrabbi, vit

1 st

Äpple

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

¼ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3437 kJ
Energi (kcal)821 kcal
Fett39.5 g
varav mättat13.1 g
Kolhydrater75.3 g
varav socker17.2 g
Protein39.7 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga mos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Skala vitlök.

Häll av och skölj cannelinibönor [1/2 paket, 2P].

Koka potatis, bönor och vitlök i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis, bönor och vitlök med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Stek lax
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.

Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik och håll varm.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
4

Blanda kålrabbi, äpple, persilja, olivolja [1/4 msk | 1/2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tspk] och peppar i en medelstor skål.

Laga sås
5

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Tillsätt rökt paprikapulver, matlagningsgrädde, vatten [2 msk | 4 msk], grönsaksbuljong, chili flakes [1/2 paket, 2P] och en nypa salt och sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Lägg upp cannelini- och potatismos, lax och kålrabbisallad på tallrikar.

Toppa lax med rökt paprika-sås.