.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
½
Zucchini
1
Koriander
1
Kidneybönor
1
Krossade tomater
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Ketchup
4
Grönsaksbuljong
16
Dukkah-njuta
Dukkah
8
Panamat
1
Vitlöksklyfta
450
Sötpotatis
1
Lök
20
Cashewnötter
1.33
Smör
Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka upp vatten* i en kastrull och tillsätt sötpotatisbitar. Låt koka i 10-15 min tills bitarna är mjuka.
Skiva lök tunt. Pressa vitlök. Skär paprika och zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar. Finhacka koriander. Skölj kidneybönorna i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Stek zucchini, paprika och lök i 5-7 min.
Tillsätt bönorna, krossade tomater, sojasås [1/2 paket, 2 pers], ketchup, dukkah, grönsaksbuljong, vitlök och Central American Style kryddmix. Rör om och låt sjuda i 2 min.
Häll av vattnet från sötpotatisbitarna och lägg tillbaka dem i kastrullen. Tillsätt smör* [20 g | 40 g] och en generös nypa salt*. Mosa med en gaffel tills du har ett slätt mos. Krydda med en nypa salt* och peppar* vid behov.
Fördela moset mellan era tallrikar och toppa med tomatsås, koriander och cashewnötter.