.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gräslök
450
Sötpotatis
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
200
Skogschampinjoner
150
Risottoris
4
Grönsaksbuljong
12.5
Vitvinsvinäger
20
Finriven ost
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
7
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Skala och grovhacka lök. Placera sötpotatis, lök och vitlök (med skal) på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Baka i ugnen, ca 20 min.
Kvarta champinjoner. Hetta upp en torr stor stekpanna på hög värme och stek svampen tills den blivit gyllene, 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lös upp grönsaksbuljongen i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) som du kokat upp i en djup skål.
Tillsätt risottoriset i stekpannan och rör om i 1 min. Häll i vitvinsvinäger [1/2 paket, 2 pers] och låt riset absorbera vätskan. Börja med att hälla i 1 dl buljong och rör om. Låt riset sjuda och absorbera buljongen innan du häller i ytterligare 1 dl. Repetera tills riset är 'al dente' och krämigt, 30-35 min.
Under tiden, finriv parmesan. Finhacka gräslök. Grovhacka hasselnötter. Blanda dessa i en skål.
Ta av skalet från vitlöken när sötpotatisen är färdig. Lägg potatisen och vitlöken i en mixer och tillsätt kokande vatten [2 dl, 2 pers | 4 dl, 4 pers] från vattenkokaren. Blanda tills du har en slät puré. Rör i purén i stekpannan tillsammans med risottoris. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Fördela risotton mellan era tallrikar och toppa med hasselnötsblandningen. Krydda med en nypa salt* och peppar* efter smak.