Krispig BBQ-kyckling och potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling och potatismos

Krispig BBQ-kyckling och potatismos

med broccoli- och äppelsallad

Kyckling, potatis och grönsaker står säkert ofta på din meny. I kväll överraskar vi med ett spännande recept, som säkert blir slukat av hela familjen. BBQ-kryddad kyckling pankopaneras, och steks sedan tills perfektion. Samtidigt lagar vi en krämig potatismos, och svänger ihop en fantastisk broccoli- och äppelsallad med yoghurtdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

125 g

Broccoli

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

1 st

Äpple

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

1

Ägg till panering

½ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Socker till dressing

½ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2986 kJ
Energi (kcal)714 kcal
Fett20.7 g
varav mättat4.3 g
Kolhydrater86 g
varav socker21 g
Protein45.6 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Panera kyckling
2

Under tiden, vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, salt och en nypa peppar i en annan djup tallrik.

Krydda kyckling med salt.

Vänd kyckling i ägg och sen i panko, och placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten

Förbered äpple och broccoli
4

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Skär broccoli i små buketter och stjälken i 1 cm stora bitar.

Förbered dressing och sallad
5

Blanda yoghurt, majonnäs, vatten, socker, salt och en generös nypa peppar i en liten skål.

Blanda broccoli, äpple, tranbär och hälften av yoghurtdressingen i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp BBQ-kyckling, potatismos och broccoli- och äppelsallad på tallrikar.

Servera med resterande yoghurtdressing.