Kyckling, potatis och grönsaker står säkert ofta på din meny. I kväll överraskar vi med ett spännande recept, som säkert blir slukat av hela familjen. BBQ-kryddad kyckling pankopaneras, och steks sedan tills perfektion. Samtidigt lagar vi en krämig potatismos, och svänger ihop en fantastisk broccoli- och äppelsallad med yoghurtdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
125 g
Broccoli
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 st
Äpple
500 g
Potatis
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
1
Ägg till panering
½ tsk
Salt till panering
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Vatten till dressing
¼ tsk
Socker till dressing
½ tsk
Salt till dressing
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Under tiden, vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, salt och en nypa peppar i en annan djup tallrik.
Krydda kyckling med salt.
Vänd kyckling i ägg och sen i panko, och placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten
Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Skär broccoli i små buketter och stjälken i 1 cm stora bitar.
Blanda yoghurt, majonnäs, vatten, socker, salt och en generös nypa peppar i en liten skål.
Blanda broccoli, äpple, tranbär och hälften av yoghurtdressingen i en stor skål.
Lägg upp BBQ-kyckling, potatismos och broccoli- och äppelsallad på tallrikar.
Servera med resterande yoghurtdressing.