Krispig BBQ-kyckling och potatismos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling och potatismos

Krispig BBQ-kyckling och potatismos

med broccoli- och äppelsallad

Kyckling, potatis och grönsaker står säkert ofta på din meny. I kväll överraskar vi med ett spännande recept, som säkert blir slukat av hela familjen. BBQ-kryddad kyckling pankopaneras, och steks sedan tills perfektion. Samtidigt lagar vi en krämig potatismos, och svänger ihop en fantastisk broccoli- och äppelsallad med yoghurtdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

125 g

Broccoli

1 st

Äpple

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3348 kJ
Energi (kcal)800 kcal
Fett30.1 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater86.5 g
varav socker22.8 g
Protein45.9 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. 

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet, och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk], salt [½ tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.  

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt. 

Panera kyckling
2

Under tiden, vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en annan djup tallrik. 

Vänd kyckling i ägg och sen i panko, och placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Stek kyckling
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt.

Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten

Förbered råvaror
4

Under tiden, halvera, kärna ur och tärna äpple i 1 cm stora bitar. 

Skär broccoli [½ st, 2P] i små buketter och stjälken i 1 cm stora bitar.

Förbered dressing och sallad
5

Blanda yoghurt, majonnäs, vatten [1/2 msk | 1 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar i en liten skål.

Blanda broccoli, äpple, tranbär och hälften av yoghurtdressingen i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp BBQ-kyckling, potatismos och broccoli- och äppelsallad på tallrikar.

Servera med resterande yoghurtdressing.