Krispig blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig blomkål

Krispig blomkål

med grönkålssallad och asiatisk majonnäs

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännade sätt. Den krispiga blomkålen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Couscous är ett milt, välsmakande tillbehör som får extra smak av buljong och olivolja. Asiatisk majonnäs bidrar med krämighet, och ger ett extra sting till rätten.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

275

Blomkål

25

Ketchup

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Kålmix

40

Asiatisk dressing

(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½

Gurka

1

Tomat

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)518 kcal
Energi (kJ)2168 kJ
Fett22.8 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater63.83 g
varav socker7.9 g
Protein10.47 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Ugnsbaka blomkål
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Blanda ketchup och hälften av majonnäsen i en liten skål. Skär blomkål i små buketter och lägg dem i en bunke. Blanda blomkålen med majomixen, lite olivolja, en nypa salt*. Tillsätt panko och vänd tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och stör över kvarvarande panko. Baka i 15-20 min. 

Laga couscous
2

Tillsätt vatten* (se ingredienslista) och buljong i en mellanstor kastrull. Koka upp. Rör i couscous och ringla över olivolja*. Täck med lock och ta av kastrullen från värme. Låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp en gaffel.

Hacka grönsaker
3

Tärna gurka [1/2 st, 2 pers] och tomat i 2 cm stora bitar.

Blanda majonnäs
4

Blanda asiatisk dressing, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och resten av majonnäsen.

Blanda sallad
5

Blanda färdig couscous med kålmix, gurka och tomat i en skål.

Servera
6

Servera couscoussallad i djupa skålar med panko blomkål och ringla över asiatisk majonnäs!