Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännade sätt. Den krispiga blomkålen med perfekt tuggmotstånd bliver garanterat en ny favorit. Couscous är ett milt, välsmakande tillbehör som får extra smak av buljong och olivolja. Asiatisk majonnäs bidrar med krämighet, och ger ett extra sting till rätten.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
275
Blomkål
25
Ketchup
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Kålmix
40
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Gurka
1
Tomat
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Blanda ketchup och hälften av majonnäsen i en liten skål. Skär blomkål i små buketter och lägg dem i en bunke. Blanda blomkålen med majomixen, lite olivolja, en nypa salt*. Tillsätt panko och vänd tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och stör över kvarvarande panko. Baka i 15-20 min.
Tillsätt vatten* (se ingredienslista) och buljong i en mellanstor kastrull. Koka upp. Rör i couscous och ringla över olivolja*. Täck med lock och ta av kastrullen från värme. Låt stå i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp en gaffel.
Tärna gurka [1/2 st, 2 pers] och tomat i 2 cm stora bitar.
Blanda asiatisk dressing, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och resten av majonnäsen.
Blanda färdig couscous med kålmix, gurka och tomat i en skål.
Servera couscoussallad i djupa skålar med panko blomkål och ringla över asiatisk majonnäs!