Hugg in på krispigt panerad kyckling kryddad med cajun som bjuder på härligt sting och leker med smaklökarna. Tillsammans med det lena sötpotatismoset och fräsch coleslaw lämnar denna middag ingen besviken.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Ay Cajun-ba
Kycklingbröstfilé
200
Spetskål
450
Sötpotatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Bladpersilja
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
2
Smör
1
Ägg
2
Mjölk
¼
Salt
1
Vatten
Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Skala och skär sötpotatis i 2 cm stora bitar. Koka bitarna i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Tillsätt smör*, mjölk* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa tills du har ett lent sötpotatismos. Sätt på ett lock för att hålla varmt.
Finhacka vitlök. Dela lime i klyftor. Riv morot. Skär spetskål i tunna strimlor. Grovhacka persilja. Blanda cajun kryddmix (stark!), panko, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en rejäl nypa peppar* i en skål. Knäck och vispa upp ägg* med en gaffel i en ny skål.
Lägg kycklingfiléen mellan två bakplåtspapper. Banka kycklingen med en köttmallet eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek, ca 2 cm.Vänd kycklingen först i ägg* så den täcks helt, och sedan i pankomixen. Pressa paneringen på kycklingen så att den riktigt fäster. Lägg sedan kycklingen på en tallrik och ställ den åt sidan.
Täck basen på en stekpanna med olivolja*. Hetta upp den på medelhög värme. När olivoljan är varm, stek kycklingen i 3-4 min på varje sida, eller tills den är gyllene och genomstekt. Lägg kycklingen på en ny ren tallrik klädd med hushållspapper och låt den extra olivoljan sugas upp. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda majonnäs, vitlök, en generös skvätt limejuice, vatten* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och en skvätt olivolja i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Lägg morotsriv och kålstrimlor i en stor salladsskål, häll över hälften av dressingen och blanda din coleslaw väl.
Fördela sötpotatismos, krispig cajunkyckling och coleslaw mellan era tallrikar. Garnera med persilja och toppa med resterande dressing.