Kyckling smakar extra gott när den får lite hjälp på traven i form av en gyllene och spröd panering. I dagens recept smaksätter vi vår pankopanering med cajunkryddor och serverar vår krispiga kyckling med ugsnrostad potatis och morötter. Vi svänger ihop en färgglad sallad med spetskål, apelsin och mynta och blandar en krämig gräddfilsdressing med vitlök och chili som är perfekt att doppa både kyckling och pommes i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ g
Chiliflakes
300 g
Potatis
2 st
Morot
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
1 portionspåse
Mynta
150 g
Förskuren spetskål
1 st
Apelsin
1 paket
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
300 g
Kycklingbröstfilé
1 st
Ägg (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot och potatis (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Skär varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda och krydda med salt.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.
Blanda Ay Cajun-ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och panko i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, chili flakes [1/2 påse, 2P], gräddfil och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Skär bort botten och toppen på apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet.
Halvera apelsin och skär sedan i 2 cm stora bitar, ta bort eventuella kärnor.
Grovhacka mynta.
Blanda apelsin, salt [1/2 tsk | 1 tsk], kål och mynta i en stor skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp rotfruktspommes, kyckling och sallad på tallrikar.
Servera med gräddfils- och chilidressing.