Quinoa är en växt med färgstarka, ätliga frön som smakar fantastisk i sallader. Ikväll får quinoa får extra smak av att kokas med grönsaksbuljong, innan den hamnar i en sallad med tomat, gurka och marinerad rödlök. Vi serverar vår quinoasallad med krispig kyckling, och en ljuvlig basilikamajonnäs med vitlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Trefärgad quinoa
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Rödlök
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Gurka
1 st
Tomat
300 g
Kycklingbröstfilé
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 portionspåse
Basilika
½ st
Vitlöksklyfta
5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
2 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
½ msk
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [5 dl | 10 dl].
Tillsätt quinoa, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk] och sänk till medelvärme.
Koka tills fröna har blivit dubbelt så stora, 12-15 min.
Häll av i en sil och lägg tillbaka quinoa i kastrullen.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Blanda rödlök, balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan för att marinera.
Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm. Krydda kyckling med en nypa salt.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik. Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik. Lägg ströbröd i en tredje djup tallrik.
Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i ströbröd. Placera på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka basilika. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]
Blanda majonnäs, vitlök, basilika, vatten [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Tärna tomat och gurka i 1 cm stora bitar.
Rör i tomat, gurka, quinoa och olivolja [1 msk | 2 msk] i skålen med lök. Krydda med en nypa salt och peppar.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp kyckling och quinoasallad på tallrikar.
Ringla basilikamajonnäs över kycklingen.