Krispig kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med sötpotatispommes och vitlöksmajonnäs

Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med rostad broccoli och en krämig vitlöksdressing kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små.

Taggar:
Barnvänlig
Under 650 kcal
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

280 g

Kycklinginnerfilé

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

250 g

Broccoli

450 g

Sötpotatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2655 kJ
Energi (kcal)635 kcal
Fett20.6 g
varav mättat6 g
Kolhydrater60 g
varav socker6.4 g
Protein49.3 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min eller tills gyllene och mjuka.

Rosta broccoli
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på plåten när det återstår 12 min av sötpotatisens tillagningstid.

Blanda den med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Förbered panering
3

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Panera kyckling
4

Vänd kyckling först i mjölmix, sen ägg och sist i panko.

Sätt åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Stek i omgångar vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp sötpotatispommes, broccoli och kyckling på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.