I kväll lagar vi en smarrig middag med kyckling, rotfrukter och syrlig sallad. Vi ugnsrostar potatis, morot och rödbeta och panerar kycklinginnerfilé i panko och vår egen kryddblandning Vitlöksflörter. Vi svänger också ihop en sallad med fänkål, äpple, persilja och citrondressing och serverar hela härligheten med en krämig dippsås på dill och yoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
2 st
Morot
1 st
Rödbeta
280 g
Kycklinginnerfilé
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Vitlöksflörter
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Fänkål
1 st
Äpple
½ st
Citron
1 portionspåse
Dill
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna morot, potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].
Grovhacka persilja.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera fänkål [1/2 st, 2P] och använd en potatisskalare för att skala den på längden. Finhacka innersta delen som kan vara svår att skala.
Blanda äpple, fänkål, persilja, citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda mjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda panko och Vitlöksflörter i en tredje djup tallrik.
Krydda kyckling med en nypa salt och vänd den först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Finhacka dill.
Blanda dill, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Lägg upp rotfrukter, panerad kyckling och fänkåls- och äppelsallad på tallrikar.
Servera med en klick dillkräm.