Gotta ner dig i soffan och låt smaksensationen av denna krispiga kycklingburgare få dig att glömma alla världens bekymmer. Ultimat comfort food-nivå uppnås med hemmagjorda rosmarinpommes och en tröstande kram av aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50
Mjöl
1
Tomat
Gurka
300
Kycklingbröstfilé
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Gurka, piccolo
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
2
Briochebröd
2
Rosmarin
1
Ägg
Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i 1/2 cm breda pommes. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken). Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hälften av rosmarinen, krydda med salt* och peppar* och ringla över en skvätt olivolja*. Blanda runt så att pommesen täcks och tillaga i ugnen 25-30 min, tills de är gyllene.
Ta fram tre djupa tallrikar. Blanda mjöl, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en rejäl nypa peppar* i den första. Vispa ägg* med en gaffel i den andra. Blanda panko med resterande rosmarin i den tredje.
Dela kycklingfiléen till två tunna filéer. Vänd kycklingen först i mjöl så att de täcks, sedan i ägg* och slutligen i panko. Lägg dem åt sidan på en tallrik.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme (oljan ska täcka botten). Fritera kycklingen tills den är genomstekt och krispig, 3-4 min per sida. För över kycklingen till en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Tillsätt extra olja utifall kycklingen börjar fästa vid pannan.
Placera hamburgerbröden på ett ugnsgaller och värm upp i ugnen i ca 3 min. Halvera sedan uppvärmda hamburgerbrödet. Skiva tomat och gurka tunt.
Bre aioli på brödets bottenhalva. Toppa med krispig kyckling, tomat- och gurkskivor och på med locket. Servera med rosmarinpommes och återstående grönsaker vid sidan av.