Krispig kycklingburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig kycklingburgare

Krispig kycklingburgare

med pommes

Gotta ner dig i soffan och låt smaksensationen av denna krispiga kycklingburgare få dig att glömma alla världens bekymmer. Ultimat comfort food-nivå uppnås med hemmagjorda rosmarinpommes och en tröstande kram av aioli.

Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

50

Mjöl

1

Tomat

Gurka

300

Kycklingbröstfilé

500

Potatis

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Gurka, piccolo

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

2

Briochebröd

2

Rosmarin

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)386 kcal
Energi (kJ)1616 kJ
Fett19.43 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater1.2 g
varav socker1.2 g
Protein39.55 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis i 1/2 cm breda pommes. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken). Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hälften av rosmarinen, krydda med salt* och peppar* och ringla över en skvätt olivolja*. Blanda runt så att pommesen täcks och tillaga i ugnen 25-30 min, tills de är gyllene.

Förbered panering
2

Ta fram tre djupa tallrikar. Blanda mjöl, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och en rejäl nypa peppar* i den första. Vispa ägg* med en gaffel i den andra. Blanda panko med resterande rosmarin i den tredje.

Panera kyckling
3

Dela kycklingfiléen till två tunna filéer. Vänd kycklingen först i mjöl så att de täcks, sedan i ägg* och slutligen i panko. Lägg dem åt sidan på en tallrik.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme (oljan ska täcka botten). Fritera kycklingen tills den är genomstekt och krispig, 3-4 min per sida. För över kycklingen till en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Tillsätt extra olja utifall kycklingen börjar fästa vid pannan.

Förbered grönsaker
5

Placera hamburgerbröden på ett ugnsgaller och värm upp i ugnen i ca 3 min. Halvera sedan uppvärmda hamburgerbrödet. Skiva tomat och gurka tunt.

Servera
6

Bre aioli på brödets bottenhalva. Toppa med krispig kyckling, tomat- och gurkskivor och på med locket. Servera med rosmarinpommes och återstående grönsaker vid sidan av.