Krispig za'atar-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig za'atar-kyckling

Krispig za'atar-kyckling

med tahinidipp och rotfruktssallad

Za'atar är en kryddblandning med örter som är vanlig i Mellanöstern och tahini är en pasta på sesamfrön från samma område. I kväll använder vi dem som smaksättare i en härlig kycklingrätt med massor av goda grönsaker. Vi panerar kyckling i panko, ägg och za'atar och steker den gyllene och krispig medan vi rostar morot och palsternacka med spiskummin. Vi vänder de färdiga rotfrukterna i en sallad med kålmix och citronsaft och serverar vår middag med en krämig dippsås på yoghurt, vitlök och tahini.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Gluten
Vete
Sesam
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

8 g

Za'atar

(Innehåller Sesam)

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

2 st

Morot

1 st

Palsternacka

4 g

Spiskummin, malen

150 g

Kålmix

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 st

Ägg (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vatten* (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2703 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett28.3 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater50.8 g
varav socker19.1 g
Protein47.6 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna morot och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper, och blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], spiskummin och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

Blanda tahinidipp
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], vitlök, tahini och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål. Ställ åt sidan.

Panera kyckling
3

Krydda kyckling med salt.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och za'atar i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Tillsätt kål och vänd runt.

Låt färdiga rotfrukter svalna något och vänd sedan ner dem i salladen.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till salladen.

Servera
6

Lägg upp rotfruktssallad och kyckling på tallrikar.

Servera med tahinidipp.