Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Är ni en familj som älskar mexikansk mat och ofta äter tortillas och tacos? Då ska ni prova detta superenkla recept på quesadillas som fylls med svarta bönor, härliga kryddor och massor av ost, och sen steks gyllene och krispiga. En krämig avokadosalsa med yoghurt, tomat och lime passar perfekt till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Svarta bönor
2
Tomat
1
Avokado
1
Lime
50
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Panamat
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
20
Sriracha
1
Paprika
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½
Vatten (steg 2)
½
Salt (steg 2)
½
Olivolja (steg 2)
¼
Salt (steg 5)
Häll av och skölj svarta bönor.
Mosa hälften av bönorna i en liten skål. Krydda med salt och peppar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Tärna paprika i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek paprika och lök i 3-4 min, tills mjuka och gyllene.
Rör i svarta bönor (hela och mosade), Panamat, Ay Cajun-ba, sriracha, vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 1 min.
Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud 1 min, tills vattnet har absorberats.
Fördela bönfyllning mellan varje tortilla, strö över riven ost och vik ihop tortilla på mitten (4 quesadillas per person).
Torka ur stekpannan och hetta upp den på medelvärme.
Stek quesadillas i 3-4 min per sida.
TIPS: Var försiktig när du vänder dem så fyllningen inte trillar ut.
Under tiden, halvera lime.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur avokadokött med en sked.
Grovhacka tomat.
Mosa avokado med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], gräddfil [1/2 paket, 2P] och en generös skvätt limejuice i en medelstor skål. Rör i tomat.
Lägg upp quesadillas på tallrikar.
Servera med avokadosalsa.