I kväll lagar vi vegetarisk mat som vi nästan vågar lova att hela familjen gillar. För vem kan motstå panerade vegostrimlor som stekts gyllene och krispiga och serveras med hemmagjorda pommes? Våra tillbehör går heller inte av för hackor – krämig rödkålssallad med äpple och persiljedressing som är perfekt att doppa både strimlor och pommes i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Veganska strimlor
(Innehåller Soja)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
500 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Äpple
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Rosmarin
1 msk
Vetemjöl (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 st
Ägg (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Finhacka rosmarin [1/2 kvist, 2P].
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Under tiden, blanda vegostrimlor med mjöl [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Vispa ägg [1 st | 1 st] i en skål och blanda med vegostrimlor (använd endast hälften av äggvispen för 2P).
Tillsätt panko och Mamas favorit till skålen med vegostrimlor och vänd runt.
TIPS: Pressa försiktigt panko på strimlorna så det fastnar.
När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek vegostrimlor i omgångar i 2–3 min på varje sida, eller tills gyllene.
Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så strimlorna inte fastnar i stekpannan.
Under tiden, blanda rödkål, äpple, aioli, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda gräddfil, persilja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.
Lägg upp pommes, vegostrimlor och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med valnötter och servera med en klick persiljedressing.
TIPS: Hoppa över valnötter på barnens tallrikar om de inte gillar det.