Kryddad tahini-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddad tahini-kyckling

Kryddad tahini-kyckling

med za'atar-ris och färsk dill

I kväll står en lättlagad kycklingrätt med massor av spännande smaker på menyn. Vi steker kyckling med vår egen kryddblandning Jorden Runt, och serverar med za'atar-ris. Till det bjuder vi på en fräsch gurksallad med citron, och fulländar smakupplevelsen med tahinidressing och färsk dill.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Ägg
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

300

Strimlad kycklingbröstfilé

150

Långkornigt vitt ris

4

Kycklingbuljong

1

Dill

25

Tahini

(Innehåller Sesam)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

12.5

Honung

½

Citron

1

Gurka

1

Rödlök

8

Za'atar

(Innehåller Sesam)

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Vatten* (steg 2)

¼

Salt (steg 3)

1

Vatten (steg 3)

1

Smör (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3479 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett51.3 g
varav mättat15 g
Kolhydrater74.3 g
varav socker11.1 g
Protein45.2 g
Salt7.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris, kycklingbuljong och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Stek kyckling
2

Skär lök i tunna klyftor.

Krydda kyckling med Jorden Runt, salt och peppar.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling och lök i 4–5 min, tills genomstekt och brynt.

Tillsätt vatten [1 msk | 2 msk] till stekpannan, rör om ordentligt och ta av från värmen.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda za'atar-ris
3

Under tiden, skär gurka i tunna halvmånar.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda gurka, citronsaft [2 tsk | 4 tsk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda tahini, honung [1/2 paket, 2P], majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en liten skål.

Rör ner za'atar och smör [1 msk | 2 msk] i ris precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp ris, kyckling och gurka på tallrikar.

Ringla över tahinidressing.

Garnera med riven dill.