Kryddade blandfärs-taquitos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddade blandfärs-taquitos

Kryddade blandfärs-taquitos

med Tex Mex-potatis och mild limedressing

Har du aldrig hört om taquitos? Det är en mexikansk maträtt som består av en liten ihoprullad tortilla med fyllning. Vår härliga variant innehåller blandfärs som steks med vår egen kryddblandning, Panamat. Vi serverar våra blandfärs-taquitos med rostad Tex Mex-potatis, pico de gallo och gräddfil med limesmak.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

5 g

Tex-Mex

250 g

Blandfärs

4 g

Panamat

2 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

½ burk

Tomatpuré

½ st

Rödlök

½ st

Lime

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3642 kJ
Energi (kcal)870 kcal
Fett38.7 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater91.4 g
varav socker12.1 g
Protein36.2 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt och peppar.

Rosta i 25–35 minuter, eller tills mjuka och gyllene.

Stek blandfärs
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, Panamat, tomatpuré [1/2 burk, 2P] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4–5 min, eller tills brynt.

Rör i vatten [2 msk | 4 msk] och stek ytterligare 1 min.

Ta av stekpannan från värmen.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Förbered pico de gallo
3

Medan färsen steks, skär tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka lök [1/2 st, 2P] och koriander.

Blanda tomat, lök, koriander, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Baka taquitos
4

Fördela köttfärs på en sida av tortillabröden, rulla ihop dem hårt och lägg rullarna på en ny plåt med bakplåtspapper.

Pensla taquitos generöst med olivolja och strö över en nypa salt.

Ugnsbaka i 7–9 min, eller tills krispiga och gyllenbruna.

Blanda gräddfilssås
5

Under tiden, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda gräddfil, en skvätt limesaft och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp taquitos på tallrikar.

Ringla över lime-gräddfil och toppa med en sked pico de gallo.

Lägg upp potatis på tallrikar och servera med resterande pico de gallo och gräddfil.