.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Baharat kryddmix
500
Potatis
2
Morot
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Citron
250
Broccoli
1
Kruspersilja
Kycklingbröstfilé
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
Sätt ugnen på 200°C. Klyfta potatis i 1 cm breda klyftor. Skär morot i 1 cm breda skivor. Lägg grönsakerna på en plåt klädd med bakplåtspapper och ringla över olja*. Krydda med salt* och en nypa peppar* och blanda runt. Sprid ut grönsakerna jämnt på plåten och rosta dem tills de är mjuka, 25-30 min.
Medan grönsakerna är i ugnen, skiva lök tunt och finhacka vitlök. Skär citron i klyftor. Dela broccoli i buketter och grovhacka stjälken. Finhacka persilja, även stjälkarna.
Värm upp en skvätt olja* i en stor stekpanna på hög värme. Lägg under tiden kycklingfiléerna i en medelstor skål och krydda med baharat kryddmixen och en nypa salt*. När oljan blivit varm steker du kycklingen i 3-5 min per sida tills den fått en gyllenbrun ytan. Placera kycklingfiléerna på en tallrik och sätt åt sidan tillsvidare. TIPS IN REMPS
Sänk stekplattan till medelvärme. Tillsätt lök och vitlök och bryn tills löken är mjuk, 2-3 min. Häll över matlagningsgrädde och en skvätt citronjuice. Rör om tills såsen är uppvärmd. Ta samtidigt och koka upp vatten* i en vattenkokare.
Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Låt den tillagas i gräddsåsen tills genomkokt, medan såsen sjuder i 10-12 min. När kycklingen är så gott som klar, strö över hälften av persiljan och rör runt. Lägg broccolin i en bunke medan kycklingen tillagas. Häll över det kokande vattnet. Låt stå i 10 min, häll sedan av vattnet. VIKTIGT: Kycklingen är klar när köttet är helt vitt utan rosa inslag.
Fördela de rostade grönsakerna, broccoli och kyckling och sås på varsin tallrik och dekorera med den resterande persilja.Servera med citronklyftor vid sidan av.